You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Σούπα με γαρίδες και λαχανικά

Σούπα με γαρίδες και λαχανικά

Θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 2 με 3 μερίδες

  • 500γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, μεσαίου μεγέθους
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 μικρό σέλερι (το κοτσάνι και τα φύλλα) κομμένα σε κομμάτια
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 200γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουτ. της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
  • 1,5 l.t  περίπου νερό
  • 1 πακετάκι  ή ένα κουτάλι της σούπας φρέσκος ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εξωτερικό κέλυφος τους και το εντεράκι που έχουν στην ράχη και κρατάμε τα κεφάλια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το ζωμό λαχανικών και τα κεφάλια από τις γαρίδες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το ζωμό στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για περίπου δυο λεπτά.

Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Σουρώνουμε το ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες (αφαιρούμε τα κεφάλια από το ζωμό) και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε.

Δοκιμάζουμε και μόλις τα λαχανικά μας είναι έτοιμα προσθέτουμε και τις καθαρισμένες γαρίδες.

Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά και η σούπα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

Σημειώσεις

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα και κάποιο ζυμαρικό της επιλογής μας. Το προσθέτουμε στη σούπα πριν προσθέσουμε τις γαρίδες.

Μην ξεχνάτε πως οι γαρίδες χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να είναι έτοιμες. Τώρα, αν βράσουν λίγο παραπάνω, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Μπορούμε στο ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες να προσθέσουμε και το κέλυφος τους.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα από το σέλερι μπορείτε να προσθέσετε λίγο σέλινο. Το κοτσάνι από το σέλερι στις σούπες δίνει εξαιρετική νοστιμιά.