- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το σκόρδο, τα καρότα και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό. Αυξάνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, προσθέτουμε τη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια για να πάρουμε λείο μείγμα ή με ένα μπίμερ, εάν διαθέτουμε. Τσεκάρουμε τη σούπα για το αλατοπίπερο και το προσαρμόζουμε ανάλογα.
- Όταν είναι έτοιμη, ξαναζεσταίνουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με το τσίλι. Συνοδεύουμε με τον σολομό.
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 πατάτες, μικρές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1 εκ.
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 καρότα, μεσαία, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 1 λάχανο, μικρό, κινέζικο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 1 λίτρο νερό
- 1 ματσάκι ρόκα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπεριά τσίλι, σε ίνες
- 180 γρ. καπνιστό σολομό