You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Σούπα με αρακά

Σούπα με αρακά

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει. 
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο και τον αρακά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε περίπτωση που δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μπορούμε να βάλουμε σε δόσεις τη σούπα σε ένα μπλέντερ και να τη χτυπήσουμε.
  • Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 750 γρ. ζωμό, λαχανικών
  • 20 γρ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κιλό αρακά, κτψ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • κάρδαμο (κακουλέ), σε φύλλα