- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο και τον αρακά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε περίπτωση που δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μπορούμε να βάλουμε σε δόσεις τη σούπα σε ένα μπλέντερ και να τη χτυπήσουμε.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 750 γρ. ζωμό, λαχανικών
- 20 γρ. φύλλα δυόσμου
- 1 κιλό αρακά, κτψ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- κάρδαμο (κακουλέ), σε φύλλα