You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
ΑΡΔΑΣ FROST

Η εταιρία ΑΡΔΑΣ FROST ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατεψυγμένων λαχανικών. Η εταιρία διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις περίπου 10 στρεμμάτων που αποτελούνται από το κυρίως εργοστάσιο επεξεργασίας των λαχανικών αλλά και από τους ψυκτικούς θαλάμους όπου αποθηκεύονται τα έτοιμα προϊόντα.

Η έδρα αλλά και οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στον οικισμό Κόμαρα της περιοχής Ορεστιάδας του Νομού Έβρου. Στην περιοχή βρίσκεται η μεγάλη πεδιάδα της Ορεστιάδας αλλά και οι ποταμοί Άρδας και Έβρος που αποτελούν σημείο αναφοράς για την καλλιέργεια των λαχανικών καθώς όλες οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που χρησιμοποιεί η εταιρία για την παραγωγή, βρίσκονται στις εύφορες παραποτάμιες περιοχές των δύο αυτών ποταμών. Η επιλογή αυτών των περιοχών έγινε με κριτήρια τόσο το γεγονός ότι τα εδάφη που βρίσκονται στις παραποτάμιες περιοχές αποτελούν ιδανικό τόπο καλλιέργειας για τα λαχανικά, όσο ότι ο χρόνος μεταφοράς της πρώτης ύλης από την στιγμή της συγκομιδής μέχρι να καταψυχθούν τα λαχανικά είναι μικρότερος των 30 λεπτών, έτσι ώστε τα λαχανικά να φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή πιο φρέσκα από ποτέ.

Η εταιρία προχώρησε σε εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής αλλά και σε επέκταση των ψυκτικών θαλάμων με αποτέλεσμα σήμερα να είναι σε θέση να επεξεργάζεται προϊόντα όπως ο Αρακάς με δυνατότητα επεξεργασίας και κατάψυξης που φτάνει έως τα 7.500 κιλά την ώρα αλλά και φασόλια πλατιά, στρόγγυλα και χάντρα με δυνατότητα επεξεργασίας και κατάψυξης που φτάνει έως τα 6.000 κιλά την ώρα. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την μονάδα επεξεργασίας της Άρδας Frost ως μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας.

Τα προϊόντα της εταιρίας παράγονται με καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής, η οποία ξεκινάει από την επιλογή των κατάλληλων προς καλλιέργεια εδαφών αλλά και την επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών των σπόρων και συνεχίζει με την σύναψη συμβολαίου με τους αγρότες της περιοχής όπου καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες με τις οποίες θα γίνει η καλλιέργεια. Έπειτα ακολουθεί η σπορά των εδαφών η οποία γίνεται με μεχανολογικό εξοπλισμό και από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας καθώς επίσης και η διαδικασία της φυτοπροστασίας η οποία παραγματοποιείται επίσης από προσωπικό της εταιρίας. Στην συνέχεια ακολουθεί η συλλογή και μεταφορά της πρώτης ύλης των λαχανικών προς την μονάδα επεξεργασίας της εταιρίας και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επεξεργασία της πρώτης ύλης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους και προδιαγραφές ποιότητας καθώς επίσης και με την τυποποίηση και αποθήκευση των προϊόντων σε σύγχρονους ψυκτικούς θαλάμους.

 

Η Άρδας Frost παράγει, επεξεργάζεται και εμπορεύεται προϊόντα όπως ο Αρακάς, το πλατύ φασόλι,το στρογγυλό φασόλι, το φασόλι χάντρα, η μπάμια αλλά και το μπρόκολο σε συνεργασία με τοπικούς συνεταιρισμούς αγροτών. Στόχος της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η αύξηση της γκάμας των προϊόντων της με προϊόντα όπως τα ανάμεικτα λαχανικά, το γλυκό καλαμπόκι, το καρότο κλπ. Η εταιρία τυποποιεί τα λαχανικά της τόσο σε βιομηχανική συσκευασία σε χαρτοκιβώτια των 10 κιλών όσο και σε μικρότερες συσκευασίες των 1000 gr., 2500 gr. Κλπ.

Επειδή στην φιλοσοφία της εταιρίας, η ποιότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της, η Άρδας Frost διαθέτει πιστοποιήσεις EN ISO 22000:2005 (TUV AUSTRIA HELLAS) που διασφαλίζει την ποιότητα στις διαδικασίες παραγωγής και ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και πιστοποιητικά ποιότητας AGRO 2-1 & AGRO 2-2 (TUV HELLAS)(Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρησης στην γεωργική παραγωγή), που διασφαλίζουν την διαδικασία καλλιέργειας των λαχανικών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και έως ότου η πρώτη ύλη φτάσει προς επεξεργασία στο παραγωγική μονάδα της επιχείρησης.

Τέλος στο κομμάτι των πωλήσεων η Άρδας Frost δραστηριοποιείται κυρίως με B2B (business to bussines) πωλήσεις κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, σε χονδρεμπόρους κατεψυγμένων τροφίμων, σε οργανωμένα δίκτυα διανομής κατεψυγμένων τροφίμων, σε δίκτυα τροφοδοσία catering, εστιατορίων, ξενοδοχείων, σε δίκτυα τροφοδοσίας πλοίων αλλά και σε οργανωμένες αλυσίδες super-market. Στόχος της εταιρίας είναι τα προσεχή έτη να προχωρήσει και σε εξαγωγές σε διάφορες χώρες.

Η Άρδας frost ΑΕ στελεχώνεται από έμπειρο και καταρτισμένο γεωπονικό προσωπικό το οποίο διευθύνει αυστηρά όλη την καλλιέργεια των λαχανικών μας, οργανώνοντας την παραγωγή από τη σπορά, τη φυτοπροστασία έως και την συγκομιδή.

Αρχικά, πραγματοποιώντας συμβάσεις με τους δυναμικότερους παραγωγούς του νομού Έβρου, επιλέγονται τα καταλληλότερα εδάφη για την παραγωγή των λαχανικών μας στις εύφορες πεδιάδες των ποταμών Άρδα και Έβρου. Περιοχές στις οποίες επικρατούν άριστες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτειών μας.

Οι σπορές και η συγκομιδή πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα και σύγχρονα μηχανήματα βαρέου τύπου τα οποία συμβάλουν στην ομαλή και ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών. Τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι σπορές του Αρακά και συνεχίζονται τους πιο θερμούς μήνες με φασολάκι πλατύ , στρογγυλό , χάντρα και γλυκό καλαμπόκι έως τον μήνα Αύγουστο. Η έναρξη της συγκομιδής λαμβάνει χώρα τον Μάιο με Αρακά και συνεχίζεται το καλοκαίρι με φασολάκια και γλυκό καλαμπόκι έως τον μήνα Νοέμβριο.

Η επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών είναι καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης και της ποιότητας της σοδειάς μας σύμφωνα με της ανάγκες του καταναλωτή. Οι καλλιεργητικές διαδικασίες όπως η άρδευση, η λίπανση και η κατεργασία εδάφους επιθεωρούνται επιμελώς από τους Γεωπόνους μας. Επί προσθέτως γίνονται αυστηρές συστάσεις για χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του παραγόμενου υλικού.

Ο χρόνος σποράς και η στιγμή της συγκομιδής καθορίζονται από εμάς ώστε τα λαχανικά μας να φτάνουν στην μονάδα μας στο μέγιστο καλύτερο δυνατόν στάδιο ποιότητας. Τα λαχανικά μας κατά τη συγκομιδή μεταφέρονται με φορτηγά ειδικά για τη μεταφορά τροφής και καταφτάνουν στην μονάδα μας το πολύ σε μία ώρα από τη στιγμή της συγκομιδής διατηρώντας έτσι την αρίστη ποιότητα που μας διακατέχει.

Επίσης η εταιρία μας διαθέτει σύγχρονα μέσα για την διευκόλυνση και την οργάνωση της καλλιεργητικής διαδικασίας εφαρμόζοντας τακτικές γεωργίας ακριβείας. Κάποια από αυτά τα μέσα είναι οι μετεωρολογικοί σταθμοί που μας παρέχουν συνεχείς εδαφοκλιματολογικές πληροφορίες. Οι δορυφορικές πολυφασματικές εικόνες κάθε αγροτεμαχίου για την ακριβέστερη επιθεώρηση του. Επιπλέον γίνονται δοκιμές για την αντικατάσταση γεωργικών ελκυστήρων με χρήση Μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drone) όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η καλλιέργεια των λαχανικών μας είναι από την σημαντικότερες διαδικασίες για την επίτευξη της άριστης ποιότητας των λαχανικών. Η εταιρία επενδύει συνεχώς στον τομέα αυτό έτσι ώστε να παρέχει πάντα ένα ασφαλές και ποιοτικό λαχανικό στο πιάτο του καταναλωτή σύμφωνα με τις ανάγκες του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος της εκάστοτε αγοράς.

Άρδας Frost

Μάθε τα νέα μας