Τοποθεσίες παραγωγής



Δημιουργίες με Στρογγυλό Φασόλι


ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΛΑΔΕΡΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 1 κιλό Φασολάκια στρόγγυλα ΑΡΔΑΣ FROST.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Πατάτα μεγάλη σε κυβάκια
  • 2 Καρότα μέτρια σε ροδέλλες (αν είναι χοντρά, στα 4 οι ροδέλλες)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 4 ώριμες Τομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, στον τρίφτη
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 5-6 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο

Εκτέλεση Συνταγής

  • Βάζω τα καθαρισμένα φασολάκια στην κατσαρόλα, με 1 ποτήρι νερό και τα βράζω 10', με σκεπασμένο το καπάκι.
  • Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τομάτες.
  • Ο βρασμός συνεχίζεται και σε 5' αλατοπιπερώνω και ρίχνω τις πατάτες και τα καρότα. Αν χρειάζεται ρίχνω και 1 ποτήρι ζεστό νερό.
  • Σε αυτή τη φάση, αν οι τομάτες μας είναι σχετικά ξυνές, ρίχνω και ένα κουταλάκι ζάχαρη. Σήμερα δεν χρειάστηκε.
  • Βράζω καλά για 20-25' σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο και όταν το βγάλω από τη φωτιά, ρίχνω το Ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύω ελαφρά και δοκιμάζω καρότο και πατάτα. Αν μου φαίνονται σκληρά, βράζω λίγο ακόμη.

 

Φασολάκια στρογγυλά με μουστάρδα και σουσάμι

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα

Μερίδες: 4

Δυσκολία: πολύ εύκολο


Υλικά

  • φασολάκια στρογγυλά 1.200 γρ. ΑΡΔΑΣ FROST
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι
  • ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο 2/3 του φλιτζανιού
  • λευκό κρασί 150 ml
  • μουστάρδα γλυκιά 1 κουταλιά της σούπας
  • ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός 1 φλιτζάνι
  • ταχίνι 2 κουταλιές της σούπας
  • σουσάμι 2 κουταλιές της σούπας, καβουρντισμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση Συνταγής

  • Ζεσταίνετε και σοτάρετε ελαφρά στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτετε τα φασολάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη μουστάρδα.
  • Περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε πάλι.
  • Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45’, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε το ταχίνι, το σουσάμι και το μαϊντανό και ανακατεύετε. Τα σερβίρετε χλιαρά ή ζεστά.

Πηγή: icookgreek.gr

 

Τηγανητά φασολάκια με κάρι και αμύγδαλα

Στρογγυλά φασολάκια όπως δεν έχετε συνηθήσει να τρώτε.....

Υλικά

  • 600 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη (αν σας αρέσουν τα καυτερά, αναζητήστε σε κεντρικά μπαχαράδικα το πράσινο κάρι)
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ (σε ξηροκαρπάδικα αλλά και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι

Μερίδες 3-4

Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 20΄

Εκτέλεση Συνταγής

  • Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 4-5 λεπτά. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 – 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με Στραγγιστό γιαούρτι και λευκό ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας. Είναι επίσης ωραίο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Πηγή:gastronomos.gr

 

Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και σάλτσα δυόσμου

 Μια σαλάτα με τα τελευταία φασολάκια της εποχής...


Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 1 κιλό φρέσκα τρυφερά φασολάκια, στρογγυλά, ΑΡΔΑΣ FROST.
  • 2½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή λευκό ξίδι
  • 2-3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σάλτσα δυόσμου
  • τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι ή μέλι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 30' Μαγείρεμα 10'


Εκτέλεση Συνταγής

Σάλτσα δυόσμου: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το δυόσμο με το σκόρδο, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα φασολάκια για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και παγάκια, όπου τα αφήνουμε για 2 λεπτά, ώστε να παραμείνουν τραγανά και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για 4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη σάλτσα δυόσμου που ετοιμάσαμε και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακινούμε καλά το σκεύος, σβήνουμε με το μηλόξιδο, ανακατεύουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλη πιατέλα.

Κόβουμε «φλούδες» κεφαλογραβιέρας με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τις σκορπίζουμε στη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί της αρεσκείας μας.

Πηγή:gastronomos.gr


 





ΑΡΔΑΣ FROST Α.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Τ.Κ. 680 06, ΚΟΜΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛ: 25560 21108


active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης