Τοποθεσίες παραγωγής



Δημιουργίες με Αρακά


ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ 

Δοκιμάστε τον αρακά με τον κλασσικό τρόπο.


 Συστατικά

  • 1/2 κιλό αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2-3 καρότα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Φυσικά η αναλογία σε πατάτα, καρότα και πιπεριά μπορεί να αυξομειωθεί σύμφωνα με τα γούστα του εκάστοτε μάγειρα μας.

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πατάτα, τα καρότα, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αν σας χαλάει η λέξη μπορείτε να το σωτάρετε. Με τη Γαλλική κουζίνα δεν έχω ιδιαίτερες επαφές, οπότε προσωπικά θα συνεχίσω να τσιγαρίζω μέχρι που να σκάσει κάθε πικραμένος σεφ. Μαζί με τους καθηγητές του.
  • Αφού πάρει ένα όμορφο ξανθοκάστανο χρώμα το κρεμμύδι μας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Η σειρά ρίψης δεν έχει ουδεμία σημασία.
  • Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας νεράκι, τόσο ώστε να τα καλύψει και τα αφήνουμε στην ησυχία τους να σιγοβράσουν.
  • Λίγο πριν βγάλουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Αν δεν έχουμε φρέσκια ντομάτα, προτιμάμε κονσέρβα με ψιλοκομμένα ντοματάκια. Εγώ πρόσθεσα σπιτική σάλτσα ντομάτας που έφτιαξε η μητέρα μου το καλοκαίρι. Δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμη στα καταστήματα, οπότε βολευτείτε όπως μπορεί ο καθένας.

Ο χρόνος μαγειρέματος δεν είναι σταθερός. Ο αρακάς μας, θα είναι έτοιμος όταν το αποφασίσει η γεύση μας, που είναι άλλωστε και ο καλύτερος κριτής.

 

ΑΡΑΚΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

Δοκιμάστε τον αρακά με διαφορετικό τρόπο. Αντί για κοκκινιστό, λεμονάτο!!!



 μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 – 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 30 - 35 λεπτά

    

Συστατικά

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες ή κυβάκια
  • 1/2 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κιλό αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 φλ. χυμό λεμόνι 

  Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το 1/3 φλ. από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2’.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και σωτάρουμε για άλλα 4'.
  • Βάζουμε τον κατεψυγμένο αρακά στην κατσαρόλα, 1 1/2 φλ. νερό, τα καρότα, το μάραθο και το αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15'.
  • Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό ακόμα, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε.
  • Αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αντί για μάραθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαραθόριζα, γνωστό και ως φινόκιο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κόψουμε λεπτές φέτες το φινόκιο και να το βάλουμε να σωταριστεί μαζί με τα κρεμμύδια για 5'.


Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και φασολάκια πλατιά ή στρογγυλά ή μπάμιες.

 

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

Γιατί ο πουρές δε χρειάζεται να είναι μόνο πατάτας!!!

 


 μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας  10  λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 30  λεπτά

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 – 3 φυλλαράκια δύοσμο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα 

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το αρακά μέχρι να μαλακώσει και σε μία άλλη την πατάτα. 

  • Σουρώνουμε τον αρακά και την πατάτα και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο. 

  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το δυόσμο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε με το μπλέντρ μέχρι ως ότου ομογενοποιηθεί εκ νέου το μείγμα μας. 

  • Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας  με ένα κουτάλι. 

Με τον πουρέ αρακά μπορούμε να συνοδέψουμε τα μπιφτέκια, τα ψητά κρέατα αλλά και το ψάρι μας. Σερβίρεται ζεστός.

 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Δοκιμάστε τον αρακά με χοιρινό κρέας!!!



μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 90 λεπτά

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες ή κυβάκια
  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες κυβάκια
  • 1/2 κιλό αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το το κρέας από όλες τις πλευρές του μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 2’ .
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 50’ λεπτά μέχρι να μισομαγειρευτεί.
  • Προσθέτουμε τον αρακά και συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό εφόσον χρειάζεται.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να έχει μαγειρευτεί πλήρως τόσο το κρέας όσο και ο αρακάς.
  • Λίγο πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.

Αντί για χοιρινό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μαγειρέψουμε το κρέας περισσότερο χρόνο.


Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και φασολάκια πλατιά ή στρογγυλά ή μπάμιες.

 

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Δώστε στο ριζότο σας μία άλλη νότα!!!


 

 μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας  10  λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 35  λεπτά

Συστατικά

  • 1 φλ. αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 φλ. ρύζι μακρύκοκο
  • αλάτι, πιπέρι, κρόκο Κοζάνης 

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το αρακά και το καλαμόκι μαζί με την μαργαρίνη και το ζωμό λαχανικών για 10’ – 15’ σε 3 ποτήρια νερό.
  • Προσθέτουμε άλλο 1 ποτήρι νερό, το αλατοπίπερο, τον κρόκο Κοζάνης και το ρύζι και βράζουμε για άλλα 20’.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα και βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

Με το ριζότο αρακά μπορούμε να συνοδέψουμε τα μπιφτέκια, τα ψητά κρέατα αλλά και το ψάρι μας.

 

ΒΕΛΟΥΤΕ ΑΡΑΚΑ

Γιατί ναι, ο αρακάς μπορεί να γίνει και σούπα!!!

 

 μερίδες 5

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 600 γρ. αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα δύο
  • 1 μεγάλο πράσο (το λευκό μέρος) σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 3 κ.σ. βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 80 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη 

 Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και τα βράζουμε με μισοσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 10’ – 15’.
  • Βγάζουμε όλα τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό που βράζει ρίχνουμε τον αρακά, το μισό βασιλικό (ή δυόσμο), λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
  • Τότε, αλέθουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  • Για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια και να γίνει η σούπα πιο βελούδινη, μπορούμε να την περάσουμε από λεπτό σουρωτήρι-σινουά.
  • Επαναφέρουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε).
  •  Αν η σούπα είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και τον υπόλοιπο βασιλικό (ή δυόσμο).

Η σούπα αυτή μπορεί να καταναλωθεί ως κύριο γεύμα αν τη συνοδεύσουμε με ψωμί και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας (ζαμπόν από μπούτι, προσούτο, λούζα, ψητό λουκάνικο κ.ά.). Επίσης, μπορεί να αποτελέσει την εναρκτήρια σούπα ενός επίσημου γεύματος.

 

 

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Δώστε στην ομελέτα σας άλλη διάσταση !!!


 

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας  5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 8 αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 φλ. φασολάκια ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 φλ. αρακά ΑΡΔΑΣ FROST
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ή μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  •  Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα ένα - ένα τα αβγά, χτυπώντας τα με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το ούζο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τον βρασμένο αρακά και τα φασολάκια.
  • Συνεχίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο ή τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
  • Ψήνουμε την ομελέτα από τη μια μεριά για 7’ – 8’ και με κλειστό το καπάκι γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 7’ – 8’.
  • Επαναλαμβάνουμε το γύρισμα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα είναι καλά ψημένη στο εσωτερικό της.

 Σερβίρεται ζεστή, στο πλάι θα ήταν ωραίο να της βάλετε και λίγο γιαουρτάκι ξινούτσικο σακούλας.

 






ΑΡΔΑΣ FROST Α.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Τ.Κ. 680 06, ΚΟΜΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛ: 25560 21108


active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης