Τοποθεσίες παραγωγήςΜπάμια


ΜΠΑΜΙΑ IQF 

Οι Μπάμιες είναι ιδιαίτερα περιεκτικές σε μαγνήσιο και σίδηρο, στοιχεία απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού. Το μαγνήσιο βοηθά στον μεταβολισμό και ο σίδηρος προστατεύει από την αναιμία.

Επειδή στην Ελλάδα καλλιεργούνται ελάχιστες εκτάσεις με Μπάμια και συνεπώς ο όγκος της παραγωγής είναι ελάχιστος σε σχέση με την ζήτηση, το μεγαλύτερο μέρος της Εγχώριας κατανάλωσης καλύπτεται από μπάμιες εισαγωγής από χώρες της Ε.Ε. αλλά και από τρίτες χώρες. Κατόπιν τούτου η εταιρία Άρδας Frost δεν παράγει, αλλά εισάγει μπάμιες από τις παραπάνω χώρες.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις μπάμιες;

Το επιστημονικό όνομα της μπάμιας είναι Abelmoschus esculentus . Οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που την καλλιέργησαν γύρω στο 12 ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Νείλου. Από εκεί πέρασε στη λεκάνη της Μεσογείου, τα Βαλκάνια και τις Ινδίες. Στη Βόρειο Αμερική εισήχθη με το εμπόριο των σκλάβων το 17 ο αι. μ.Χ. Οι σπόροι της μπάμιας χρησιμοποιούνταν, και χρησιμοποιούνται ακόμη σε κάποιες περιοχές, ως υποκατάστατο του καφέ.

Τι προσφέρουν στον οργανισμό μου;

Οι μπάμιες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C , διαιτητικών ινών και κάποιων βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ, η πυριδοξίνη (Β 6 ) και η θειαμίνη (Β 1 ). Περιέχουν, επίσης, γλουταθειόνη και μικρή ποσότητα καροτενοειδών: β-καροτενίου, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω όταν καταναλώνω μπάμιες;

Οι μπάμιες ανήκουν σε ένα μικρό αριθμό τροφίμων που περιέχουν οξαλικά οξέα, ουσίες που βρίσκονται φυσιολογικά σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς. Όταν τα οξαλικά οξέα συγκεντρωθούν σε μεγάλες ποσότητες στα υγρά του οργανισμού, κρυσταλλοποιούνται και προκαλούν διαταραχές στην υγεία. Για αυτό, άτομα με προβλήματα στους νεφρούς ή τη χοληδόχο κύστη ίσως θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωσή τους, όπως και άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη ασβεστίου, επειδή τα οξαλικά μειώνουν την απορρόφησή του.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω για τις μπάμιες;

Για να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών τους συστατικών, μαγειρέψτε τις μπάμιες σε χαμηλή θερμοκρασία ή στον ατμό.

 

 Διατροφικές Πληροφορίες ανά 100 gr


*Σ.Η.Π. : Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικας σύμφωνα με την οδηγία 90/496 της Ε.Ε.

Μια μερίδα 250 γρ. περιέχει


* της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA) για ενήλικες με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων , που αντιστοιχούν στις μέσες ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα.

 

Οδηγίες

Ανοίξτε την συσκευασία και αφού κάνετε οπτικό έλεγχο, μαγειρέψτε  όπως τα νωπά λαχανικά, χωρίς να ξεπαγώσετε το προϊόν.

 


Συσκευασίες Food service και Cash & Carry 2500gr
Συσκευασία Food service και Cash & Carry 4x2500gr σε χαρτοκιβώτιο 10kg
περισσότερα
ΑΡΔΑΣ FROST Α.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Τ.Κ. 680 06, ΚΟΜΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛ: 25560 21108


Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης