ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΕΝΟΣ IQF - ΚΑΤΑΨΥΧΕΤΑΙ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ

Τοποθεσίες παραγωγήςΑρακάς


 ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ IQF

Γενικά

Η εταιρία ΑΡΔΑΣ FROST AE παράγει και προωθεί στην Ελληνική αγορά Αρακά καλιμπραρισμένο IQF, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, σε 2 διαφορετικά μεγέθη. Μεσαίο σε μέγεθος 7-9 mm και Χονδρό σε μέγεθος 10-11 mm. Ο αρακάς μας καλλιεργείτε σε αμμουδερά εδάφη στις παραποτάμιες περιοχές των ποταμών Άρδα & Έβρου όπου τα εδάφη και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι κατάλληλες για καλιέργεια Αρακά και καταψύχετε σε 30 λεπτά το αργότερο από την στιγμή που γίνει η συλλογή του, έτσι ώστε να φτάνει φρεσκότατος στο τραπέζι του καταναλωτή.

Η σπορά του Αρακά γίνεται τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο και η συλλογή του γίνεται τους μήνες Μάιο & Ιούνιο κάθε έτος.


Τι πρέπει να γνωρίζω για τον αρακά;

Ο αρακάς, ή αλλιώς τα μπιζέλια, ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων, αν και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα είδη οσπρίων που πωλείται και μαγειρεύεται ως φρέσκο λαχανικό. Τα μπιζέλια στην ξηρή τους μορφή αποτελούσαν τρόφιμο από τους αρχαίους χρόνους. Το όνομά τους αναφέρεται στη Βίβλο και εξυμνείται από τους πολιτισμούς των αρχαίων Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ρωμαίων. Οι Κινέζοι, οι οποίοι φαίνεται ότι κατανάλωναν αρακά από τον 2 ο αιώνα π.Χ., πρέπει να ήταν οι πρώτοι που τον κατανάλωσαν στη φρέσκια του μορφή, ενώ η συνήθεια αυτή εξαπλώθηκε μετά τον 16 ο αιώνα, όταν με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιουργήθηκαν πιο τρυφερές ποικιλίες. Τον 17 ο αιώνα ο Γάλλος βασιλιάς Loui XIV έκανε τον αρακά δημοφιλή, καθιστώντας τον «τρόφιμο κύρους» στα μενού των δεξιώσεων που έκανε στο παλάτι του. Τον 19 ο αιώνα, ο Μέντελ, ένας Αυστριακός μοναχός και βοτανολόγος, χρησιμοποίησε μπιζέλια για τα περίφημα πειράματα αναπαραγωγής και κληρονομικότητας.

Τι προσφέρει στον οργανισμό μου;

Ο αρακάς παρέχει πολύ σημαντικά ποσά διαιτητικών ινών και πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Κ, C και βιταμινών του συμπλέγματος Β: θειαμίνη (Βιταμίνη Β 1 ), ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β 2 ), νιασίνη (Βιταμίνη Β 3 ), βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, και των ανόργανων συστατικών: μαγγάνιο, χαλκός, σίδηρος, φωσφόρος, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος. Παρέχει, επίσης, ενέργεια και πρωτεΐνη, αποτελώντας μάλιστα, μετά τα φασόλια, τη δεύτερη καλύτερη πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέχω όταν καταναλώνω αρακά;

Ο αρακάς θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) ή προβλήματα νεφρών, διότι αποτελεί πηγή πουρινών, ουσιών που βρίσκονται φυσιολογικά σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, αλλά η συσσώρευσή τους σχετίζεται με προβλήματα υγείας στα επιρρεπή άτομα.

Πώς διατηρείται ο αρακάς;

Όλες οι ποικιλίες φρέσκου αρακά θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, διότι η ζέστη προκαλεί αλλοιώσεις στα σάκχαρά του. Μπορείτε να καταψύξετε τον αρακά, ζεματίζοντάς τον πριν το φυλάξετε για 1-2 λεπτά.

 

Διατροφικές Πληροφορίες ανά 100 gr


*Σ.Η.Π. : Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικας σύμφωνα με την οδηγία 90/496 της Ε.Ε.

  


* της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA) για ενήλικες με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων , που αντιστοιχούν στις μέσες ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα.Οδηγίες

Ανοίξτε την συσκευασία και αφού κάνετε οπτικό έλεγχο, μαγειρέψτε  όπως τα νωπά λαχανικά, χωρίς να ξεπαγώσετε το προϊόν.

 

 

 Βιομηχανική Συσκευασία
Βιομηχανική Συσκευασία Αρακά χύμα σε χαρτοκιβώτιο 10 Kg
περισσότερα
Συσκευασίες Food service και Cash & Carry 2500gr
Συσκευασία Food service και Cash & Carry 4x2500gr σε χαρτοκιβώτιο 10kg
περισσότερα
Συσκευασίες Λιανικής
Συσκευασία λιανικής Αρακάς 1000gr
περισσότερα
Δημιουργίες με Αρακά
Ελληνικές συνταγές με Αρακά
περισσότερα
ΑΡΔΑΣ FROST Α.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Τ.Κ. 680 06, ΚΟΜΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛ: 25560 21108


Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης