Τοποθεσίες παραγωγήςΓενικά για την εταιρία


Η εταιρία ΑΡΔΑΣ FROST ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατεψυγμένων λαχανικών. Η εταιρία διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις περίπου 10 στρεμμάτων που αποτελούνται από το κυρίως εργοστάσιο επεξεργασίας των λαχανικών αλλά και από τους ψυκτικούς θαλάμους όπου αποθηκεύονται τα έτοιμα προϊόντα.

Η έδρα αλλά και οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στον οικισμό Κόμαρα της περιοχής Ορεστιάδας του Νομού Έβρου. Στην περιοχή βρίσκεται η μεγάλη πεδιάδα της Ορεστιάδας αλλά και οι ποταμοί Άρδας και Έβρος που αποτελούν σημείο αναφοράς για την καλλιέργεια των λαχανικών καθώς όλες οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που χρησιμοποιεί η εταιρία για την παραγωγή, βρίσκονται στις εύφορες παραποτάμιες περιοχές των δύο αυτών ποταμών. Η επιλογή αυτών των περιοχών έγινε με κριτήρια τόσο το γεγονός ότι τα εδάφη που βρίσκονται στις παραποτάμιες περιοχές αποτελούν ιδανικό τόπο καλλιέργειας για τα λαχανικά, όσο ότι ο χρόνος μεταφοράς της πρώτης ύλης από την στιγμή της συγκομιδής μέχρι να καταψυχθούν τα λαχανικά είναι μικρότερος των 30 λεπτών, έτσι ώστε τα λαχανικά να φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή πιο φρέσκα από ποτέ.

Το 2005 η εταιρία προχώρησε σε εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής αλλά και σε επέκταση των ψυκτικών θαλάμων με αποτέλεσμα σήμερα να είναι σε θέση να επεξεργάζεται προϊόντα όπως ο Αρακάς με δυνατότητα επεξεργασίας και κατάψυξης που φτάνει έως τα 7.500 κιλά την ώρα αλλά και φασόλια πλατιά, στρόγγυλα και χάντρα με δυνατότητα επεξεργασίας και κατάψυξης που φτάνει έως τα 6.000 κιλά την ώρα. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την μονάδα επεξεργασίας της Άρδας Frost ως μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας.

Τα προϊόντα της εταιρίας παράγονται με καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής, η οποία ξεκινάει από την επιλογή των κατάλληλων προς καλλιέργεια εδαφών αλλά και την επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών των σπόρων και συνεχίζει με την σύναψη συμβολαίου με τους αγρότες της περιοχής όπου καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες με τις οποίες θα γίνει η καλλιέργεια. Έπειτα ακολουθεί η σπορά των εδαφών η οποία γίνεται με μεχανολογικό εξοπλισμό και από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας καθώς επίσης και η διαδικασία της φυτοπροστασίας η οποία παραγματοποιείται επίσης από προσωπικό της εταιρίας. Στην συνέχεια ακολουθεί η συλλογή και μεταφορά της πρώτης ύλης των λαχανικών προς την μονάδα επεξεργασίας της εταιρίας και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επεξεργασία της πρώτης ύλης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους και προδιαγραφές ποιότητας καθώς επίσης και με την τυποποίηση και αποθήκευση των προϊόντων σε σύγχρονους ψυκτικούς θαλάμους.

Η Άρδας Frost παράγει, επεξεργάζεται και εμπορεύεται προϊόντα όπως ο Αρακάς, το πλατύ φασόλι,το στρογγυλό φασόλι, το φασόλι χάντρα, η μπάμια αλλά και το μπρόκολο σε συνεργασία με τοπικούς συνεταιρισμούς αγροτών. Στόχος της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η αύξηση της γκάμας των προϊόντων της με προϊόντα όπως τα ανάμεικτα λαχανικά, το γλυκό καλαμπόκι, το καρότο κλπ. Η εταιρία τυποποιεί τα λαχανικά της τόσο σε βιομηχανική συσκευασία σε χαρτοκιβώτια των 10 κιλών όσο και σε μικρότερες συσκευασίες των 1000 gr., 2500 gr. Κλπ.

Επειδή στην φιλοσοφία της εταιρίας, η ποιότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της, η Άρδας Frost διαθέτει πιστοποιήσεις EN ISO 22000:2005 (TUV AUSTRIA HELLAS) που διασφαλίζει την ποιότητα στις διαδικασίες παραγωγής και ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και πιστοποιητικά ποιότητας AGRO 2-1 & AGRO 2-2 (TUV HELLAS)(Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρησης στην γεωργική παραγωγή), που διασφαλίζουν την διαδικασία καλλιέργειας των λαχανικών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και έως ότου η πρώτη ύλη φτάσει προς επεξεργασία στο παραγωγική μονάδα της επιχείρησης.

Τέλος στο κομμάτι των πωλήσεων η Άρδας Frost δραστηριοποιείται κυρίως με B2B (business to bussines) πωλήσεις κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, σε χονδρεμπόρους κατεψυγμένων τροφίμων, σε οργανωμένα δίκτυα διανομής κατεψυγμένων τροφίμων, σε δίκτυα τροφοδοσία catering, εστιατορίων, ξενοδοχείων, σε δίκτυα τροφοδοσίας πλοίων αλλά και σε οργανωμένες αλυσίδες super-market. Στόχος της εταιρίας είναι τα προσεχή έτη να προχωρήσει και σε εξαγωγές σε διάφορες χώρες.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις

Εσωτερικό εργοστασίου

ΑΡΔΑΣ FROST Α.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Τ.Κ. 680 06, ΚΟΜΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛ: 25560 21108


Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης