Τοποθεσίες παραγωγής



Δημιουργίες με Πλατύ φασόλι


ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΛΑΔΕΡΑ 

Δοκιμάστε το πλατύ φασόλι με τον παραδοσιακό Ελληνικό τρόπο.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συστατικά

  • 1 kg φασολάκια ΑΡΔΑΣ FROST φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2-3 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανό μπόλικο
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • ελάχιστο σκόρδο (προαιρετικά)
  • λίγη ζάχαρη
  • αλατοπίπερο
  • 3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένουμε καλά τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε εξωτερικά, είτε με το ειδικό gadgetάκι είτε με ένα μαχαίρι απο τις ίνες του. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, είναι έτοιμα.
  • Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεστάνει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Αφήνουμε ελάχιστα να σωταριστούν και προσθέτουμε τις πατάτες και τα φασολάκια.
  • Τα ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό (περίπου 1,5 ποτήρι) και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους.


Κατά την διάρκεια μαγειρέματος, προσέχουμε το νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νεράκι τόσο ώστε να μείνει στο τέλος το φαγητό μας με λίγο ζουμάκι για να βουτάμε το ψωμί μας.

 

 

Φασολάκια με μανιτάρια και σάλτσα με μουστάρδα

Φασολάκια πλατιά με μανιτάρια σε ένα συνδυασμό που σκοτώνει...

 

Υλικά

  • 700 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα ΑΡΔΑΣ FROST
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη

 

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή λευκό κρασόξιδο
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Μερίδες 4-6

Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 10΄

 

Εκτέλεση συνταγής 

Ζεματίζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο μαλακά μας αρέσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (στο οποίο ιδανικά βάζουμε και μερικά παγάκια) ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε με τα βρασμένα φασολάκια.

Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε

Συνοδεύουμε με Με ψωμί χωριάτικο ή παξιμάδια της αρεσκείας μας έχουμε ένα χορταστικό γεύμα μέχρι να έρθει το βράδυ με τη μαγειρίτσα και τα αυγά.

Πηγή:gastronomos.gr







ΑΡΔΑΣ FROST Α.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Τ.Κ. 680 06, ΚΟΜΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
ΤΗΛ: 25560 21108


active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης